• Ce sunt și ce fac comunitățile Credinţă şi Lumină

  În centrul fiecărei comunităţi “Credinţă şi Lumină” se află persoane cu un handicap mental mai mult sau mai puţin grav; în jurul lor sunt familiile şi prietenii lor (voluntari). Fiecare comunitate este formată din aproximativ 30 de persoane care se întâlnesc împreună cel puţin o dată pe lună. Comunităţile sunt legate între ele prin legături de prietenie, prin Carta şi Constituţia Credință și Lumină, prin întâlniri naţionale, internaţionale, căutând o integrare cât mai bună în viaţa societăţii şi a Bisericii.

 • Ce oferă comunitățile Credinţă şi Lumină

  Persoanei cu cerinţe speciale – “Credinţă şi Lumină” îi arată că îşi are locul său în comunităţile umane de orice fel şi în primul rând în cele creştine şi că are un mesaj esenţial de transmis.
  Părinţilor – “Credinţă şi Lumină” le aduce un sprijin prietenesc care să-i ajute să-şi cunoască mai bine copilul, să descopere că este capabil să progreseze şi că poate fi sursă a unităţii.
  Voluntarilor – “Credinţă şi Lumină” le deschide un drum de prietenie cu persoana cu handicap mental, posibilitatea de a se cunoaşte mai bine şi de a se implica concret în viaţa socială.

 • Cum arată o activitate obișnuită a unei comunități Credinţă şi Lumină

  O comunitate “Credinţă şi Lumină” se întâlneşte în mod regulat pentru a trăi împreună:
  - momente de împărtăşire a trăirilor: la fiecare întâlnire este esenţial să ne vorbim şi să ne ascultăm, să întărim relaţiile între noi, împărtăşindu-ne unii altora bucuriile şi durerile, toate darurile. Aceasta se poate face fie discutând, fie prin mimă sau prin
  alte activităţi în comun (cum sunt cele de lucru manual, desen).
  - momente de sărbătoare în care cântăm, ne jucăm, dansăm sau servim o gustare. Din prietenia sinceră izvorăşte bucuria.
  - momente de rugăciune: orice întâlnire işi găseste împlinirea în relaţia cu Dumnezeu, în rugăciune şi în Liturghie, adevărata comuniune cu Domnul şi cu aproapele nostru.